26 Şubat 2009 Perşembe

evdeki bekleyiş

Antalya yine yağmurlu kış günlerini yaşıyor .. Biraz önce işten geldim. Bir de ne göreyim kapı ziline duyarlı o minik kulaklar alarmı çalmış ...meraklı gözlerle Asyam bakıcı teyzesinin kucağında beni bekliyor hafif aralık dış kapıdan eğmiş başını .. İki el sevinçle anca böyle çırpılır , bekliyor gireyim içeri de kollarıma alayım onu diye..izliyor her hareketimi botlar çıkarken palto asılırken kol çantası bırakılırken her zamanki yerine . Bir oyun yapayım diyorum ben de bye bye Asya diyerek kayboluyorum koridorda ... kızgın bir çığlık duyuyorum beni neden almadın diyen ...kuzum benim ..kuzum .. sarmaş dolaş oluyoruz
Böyle iş dönüşleri iple çekilmez mi ...hem de nasıl çekilir annecim hem de nasıl ..Seni çok seviyorum

24 Şubat 2009 Salı

doktor kontrolü

Bugün Evin teyzemizdeydik. Bağrış çağrış sırt dinlemece, kulak boğaz bakmaca ve sonuç: 11 kilo 300 gram 77 cmlik bir koca kız evet. Büyümüş papatyam benim, güzel büyümüş..
Artık tek elimizi verip yürüyor ve iki elimiz tutulunca da koşuyoruz efendim...Bazen dalıp gidersek eğer iki el de fora :)

23 Şubat 2009 Pazartesi

güzel haber

Dün aksam alışveriş telaşımıza Asyayı ortak etmek istemedik. Kötü havaların en populer mekanı alışveriş merkezlerini zaten oldum olası pek sevmedi Asya kuzusu ... tabi bu bizi hiç de üzmüyor. Umarım büyüdükçe de bir doğa aşığı olursun şirin papatyam.
Anne baba alışverişte olunca Asyamız da Sevda teyzesindeydi ve bugun ögrendimki Fatih abisiyle oynarken ellerini bırakıp iki adım atmış ... Miniğim yürüdü yürüyecek ,hadi annecim belki sen de annen ve baban gibi doğumgünü pastanı taşırsın...
Not: Bugün gözüm üzerinde birtanem ben de görmek istiyorum adım atışını ben de ...:)

21 Şubat 2009 Cumartesi

zaman

koşuyor zaman asyamın lehine, büyüyor kızım ...artık tek elini tutunca biraz sarsıntılı !!! da olsa yürüyor meleğim ...az kaldı annem ha gayret diyorum ben de az kaldı alıp başını gitmelere.

biraz rahatıma düşkünüm evet

asya doğduğundan beri rahatına düşkün olacağının emarelerini vermişti. Çok sıkıştılmaktan hoşlanmaz yalnız takılmak ister ve uyurken özellikle de babası kucağında sallıyorsa ayakları hep birbirinin üzerine konur sanki kanepede tv izlermiş gibi.. bebekliğinden beri ev içi gezintisini yaptığı arabasında da öyledir benim kuzum ayaklar hep bir yere dayanır rahat oturulur ..yine öyle bir an işte..




17 Şubat 2009 Salı

Özgürlüğe doğru

Asya kanepeler arası sıralamalarına iyice hız verdi ve artık ellerini cesurca bırakabiliyor bir 10 saniye için bile olsa..
Üç gün sonra tam 11 aylık kocaman bir kız olacaksın. Bu ay dönümleri ne kadar mucizevi böyle. Her ay sonunda yeni bir Asya görüyoruz. Artık gerçekten dinliyor! gerçekten ! anlıyorsun bebişim...ve biz de mutlu bir şaşkınlık içinde çifter çifter göstermeni istiyoruz yeni marifetlerini .Biz de seni biraz yoruyoruz yani :)

14 Şubat 2009 Cumartesi

uykusuz bir gece

dün gece sabaha kadar belki 10 kez uyandin annem hacıyatmaza döndük baban ve ben ... birşey rahatsız etti seni belli hiç böyle yapmazdın, diş dönemlerinde bile en fazla 4 uyanırdın.
Şimdi cumartesi öğle sonrası bütün gezme planları iptal uyuyor minik kizim gecenin acısını çıkartırcasına ...

11 Şubat 2009 Çarşamba

Büyüyorsun

Gözlerimin içine içine bakıyorsun , elimi sıkı sıkı tutuyorsun, inatla direniyorsun(mama sandalyesine, arabama oturmıycaaaam hayır... annnnnnneeeeee) , büyüyorsun güzel kızım büyüyorsun ...

9 Şubat 2009 Pazartesi

kısa uykular

sabahtan beri yatıp yatıp kalkıyor Asya kızım ...kısa 10-15 dk lık uykular ...yeni dislerin habercisi bu artık biliyoruz .....

8 Şubat 2009 Pazar

Acaba bir gün ben de piyano çalabilir miyim?


Elimden tutsanız yürüyebilirim :)


Asya bloguna yazıyor olsa







Asyacım bu hafta bloguna sen yazıyor olsaydın, haftanın özeti annem ve babam ne kadar da yoğunlar olurdu sanıyorum. Evet üniversitede derslerin başlaması nedeniyle annen klasik koşturmacasına döndü güzelim. Babanın işleri de cabası. Senin günlük uyku saatlerinde azalınca bizi göremediğin vakitler biraz arttı. :(

Yİne de pek çok çalışan aileye göre şanslıyız bebeğim, en azından annenin haftaiçi bir boş günü var ve dersleri tüm gün sürmüyor değil mi? Zaten haftasonlarımız bize ait.

Bugün Antalya'da tam bir "yatıp uyuyalım pazar günü havası" var; Asya da zaten mışıl mışıl uyuyor. Akşam kuzeninin doğumgünündeydi ve geceyarısını çoktan geçmişti uyuduğunda ..

Ama dün zaten "açık hava bol gıda" gezimizi yapmıştık; annesine simitçideki kahvaltısında eşlik etmiş, kış günü demeden coşan Antalya doğasının ürünü çiçeklere ağaçlara dokunup pisipisilere şşşşiiişşt demişti Asya kızım . O yüzden bugun ev aktiviteleriyle ya da alışveriş merkeziyle belki idare edebilir...





2 Şubat 2009 Pazartesi

Benim güzel ailem




Asya 5 aylıkken ilk uçak yolculuğunu yapmış, anneanne ve dedesini Tekirdağ'da ziyarete gitmişti. Uçakta 45 dakika bu kadar mı uzun sürer??? Evet eğer bebeğiniz emzik vs almayı reddederse basınçtan kulaklarının ağrıması sonucu bir yolculuk boyu ağlayabilir. Tabi ona eşlik eden diğer bebekler de olunca bir koro oluşturabilirler ... Böyle gitmiştik işte Tekirdağ'a Asyacım ...Dönüş yolculuğumuz çok daha iyiydi ama.
Diğer resim geleneksel çarşambalarımızdan biri ...teyzemizi ziyaret etmişiz. Teyze, yeğen, kuzen sarmaşdolaş :)

1 Şubat 2009 Pazar

Benim güzel ailem







Asya'nın pazar keyfi


Yağmurlu Antalya günleri nihayet yerini güneşli bir Pazar gününe bırakınca bu fırsati değerlendirmek bize düştü. Asya'nın doğumundan beri haftasonlarının çoğunu geçirdiğimiz Çakırlar Köyü'nde aldık soluğu. Köy kahvaltısı, temiz hava, pırıl gün, ağaçlar, capcanlı doğa .... Akşamüzeri babaannemizi ziyarete gittik , halamızı ve amcamızı gördük Asya'nın keyfine diyecek yoktu doğrusu. Babasının işyerine kısa bir ziyaretle gün bittiğinde Asya'nın akşam uykusunun da vakti gelmişti bile....Tatlı rüyalar meleğim.