29 Mayıs 2010 Cumartesi

333 deyin ve çekiyoruuuuum

Bugün gözümün içine baka baka defalarca "Anne sen kaç yaşındasın ?" diye sordu Asya. "33 annecim "dedim ben de defalarca .."30" ların insanı en fotojenik göstereni "333" hilesi...:)


Alalı bir ayı geçmişti, kitaplığımda duruyordu. Dün aldım elime evirdim çevirdim adıydı belki ya da yazarını sadece köşe yazılarında tanıyışım. Karar veremeyişim bir türlü okumaya Sonra dün akşamdan beri elimden bırakamayışım. Acıtan, rahatsız eden bir roman bu. Macera fimi gibi akıp giden ama bir burukluk bırakan insanın içinde her bölümün bitişinde. Anne-kız anne-bebek anne çocuk arasındaki o patalojik adledilen sınırlara ulaşabilen koruma(ma), çok sevme(me), isteme(me),sahiplenme(me) hislerini en uç sınırda yaşatıyor.Ve çok ikilemde bırakıyor..... Etkilendim. Kitabın sonunda midemde bir yumrukla kaldım.

26 Mayıs 2010 Çarşamba

barbi mi deniz kızı mı?

babası Asya'ya deniz kızı Kayra'yı okurken Asya :
Ama baba o deniz kızı değil ki o barbi , o barbi değilki denizkızı, o deniz kızı değil ki o barbi , o barbi değilki denizkızı (abartısız en az 4 seferden sonra)
Baba: Kızım karar ver deniz kızı mı barbi mi?
Asya :Denizkızı Barbi ....

bugün dilimize o .... değil ki ifadesi geldi yerleşti
ayrıca çok daha doğal ve yerinde sorular ,ifadeler...
sabah odamızdayız yeni kalktık ve ben konuşuyorum Asya bana dönüp anne şiiiişt sessiz ol, baba uyuyor...uyarısı yaptı mesela bugün ilk sarı kartımı aldım yani :)

25 Mayıs 2010 Salı

18 Mayıs 2010 Salı

:)

36Bugün farkettim annecim salyangoza saglanyoz, horoza da vovoz dediğini ....yok hayır sangalyoz ve voloz diyormuşsun asıl (bunu da bugun farkettim (23 mayıs) :)ayrıca müfettiş Gadget'ın senin Gecıt amcan olduğunu da bilmiyordum ...:)

evde olmak da güzel 2 :)

Bu muhteşem bahar-yaz günlerinde tabi ki günün büyük bir kısmı dışarıda geçiyor, ama evde olduğumuzda da bu tip aktivitelerle hem Asya güzel vakit geçiriyor hem de ben dinlenebiliyorum.
Kum masası fikrinden esinlenip önce Asya'nın eski banyo küvetini balkona taşımayı ve içini deniz kumuyla doldurmayı düşündüm ama sonra itiraf etmeliyim ki günün çoğunluğunda esen balkondan evin içine girecek çoklu miktardaki kum taneleri fikri beni bu düşüncemden vazgeçirdi. Üstü örtülebilirdi ama ....
Sonra evdeki tahıllardan faydalanayım dedim en kum vari şey olan ince bulguru doldurdum kaseye, koydum tepsiye çeşitli minik aparatla birlikte oldu bize miniminnacık kum havuzu ...
Bu tarz bir aktivitenin motor hareketleri gelistirmenin yanında en büyük faydası çocugu dinlendirmesi, sakinleştirmesi,(kum masaları terapi amaçlı da kullanılıyormus mesela) odaklanmayı güçlendirmesi, ve ölçüme ilişkin temel matematik ...
Anneye faydaları 20-25 dk suren dinginlik, sessizlik :)
anneye dezavantajı :( her oyun seansından sonra mutlaka elektrik süpürgesi çalışıyor .. yere örtü serip oynasa dahi :)
Videodakine ek olarak ..
1. Oyuncak çay setinin çaydanlığına doldurulan bulgurla ufaklıkların çay servisi yapması istenebilir ..
2. huni yardımıyla dar ağızlı kavanoz ve ya şişeye bulgur doldurulabilir

13 Mayıs 2010 Perşembe

tuvalet eğitimi bölüm 2



Birkac ay önceydi Asya tutturuyordu ben de yapıcam ben de.. diyerek tuvalete oturmak için ....Soğuktu havalar daha ...fazla üstüne düşmedim bu ilginin unuttu gitti. Artık neredeyse 26 aylığız , vaktidir dedim (malum Antalya artık yazı yaşıyor)İki gündür evde bezi çıkarıyoruz, dışarı çıkarken ve gece takıyoruz ... nerede o ben de yapıcam ben de diyen çocuk.???? Muhabbetine oturuyo lazımlığına sonra hoooop bir bakmışsın salonun ortasında göl yaratmış :) doğaldır diyor tecrübeli anne arkadaşlarım ... galiba bir süre bayağ eğlenicez :)

ruha gıda , bedene ilaç



açan her gonca bir yenileniş ,
bir hatırlatış yeniden doğmanın mümkün olduğunu ...

8 Mayıs 2010 Cumartesi

tam eğlencelik

yarın cumhuriyet meydanında michael Jackson ı anma gösterisi olacakmış, provalarına denk gelince tesadüfen öğrendik ve bir parçası olduk :D

7 Mayıs 2010 Cuma

sevdiğim mısralar 1

"Bilmiyorum ne vardı saçlarında
Rüzgar mı delice eserdi
Gözlerim mi görürdü yoksa
Saçlarının her hali hoşuma giderdi" Özdemir Asaf

yine aynı sen

dişlerdi belki ya da evet o meşhur 2 yaş Sendromu atakları zirve yapmıştı ..ama 2 gündür yine eski sensin annecim,..evet biraz nazlı, biraz ısrarlı evet yine biraz gözü yaşlı ama çoğunlukla neşeli, ve heyecanlı ... hoşgeldin annecim hoşgeldin...

6 Mayıs 2010 Perşembe

balkon sefası


Kendinize zaman ayırın ve bir oda yaratın der ya Wirginia Woolf, ben de kendime balkon hazırladım.Bu yaz, o insan uçuran rüzgarına rağmen balkonumun keyfini çıkarmaya kararlıyım. Şimdiden Asya'nın en sevdiği oyun alanı oldu bile. Top peşinde koştuğu, bisiklete bindiği. Benimse dinlence ...elimde kitabım,sehpada dumanı tüten kahvem, fonda müziğim, rüzgarda salınan rüzgargüllerim, fenerlerim ... en yorgun günlerimin kaçış noktası ...
Aynı zamanda da 7. katta bir bahçe.Saksıdakiler, cin biberi, patlıcan, nane, domates ve dolmalık biber...salatalık kabak da yolda. İlk mahsulleri ne zaman alırız bilmem tabi Asya her sabah sulamaya devam ederse hiç alamaya da biliriz :( Bakalım heyecanla bekliyorum.

boyalarrrrrrr

evde olmak da güzel 1 :)





en favori ev aktivitelerimiz suyla oynamaca, boya yapmaca.... daha az üst baş ıslatma ve kirletme gayesiyle değişik önlük alternatifleri deniyorum ama nafile ... havalar ısındığı için sorun yok, ama üstünü değiştrmek istemediğinde adeta bir dişi aslana dönüşen Asya'nın pençeleriyle uğraşmak biraz yoruyor tabi :)


sanem ablamızın emektar bisikletine sonunda konduk :)şimdilik anne destekli de olsa dönen pedallara ayak uyduruyoruz ama yakında vızır vızır gezmeyi umut ediyoruz

4 Mayıs 2010 Salı

benim kızım bir melekti :)

Asya'ya bir haller oluyor ...Bir süredir gözyaşlarının o sihirli gücünün babası üzerindeki etkisini farkeden Asya onun yanındayken bu sihri çok sık kullanarak ortalıklarda naz-ı endam ediyordu ya .. artık babası var yok hiç farketmiyor.
İki yaşında bir küçük insan günde kaç defa anne ya da baba diyerek ağlayabilir? Ota ...moka pisüre kısacası her ama herşeye nasıl sadece mızmızlanarak cevap verebilir? ki ...hiç bilmiyorum...ama daha önce okulda hazırlık öğrencilerim tarafından verilmiş olan sabırlı öğretmen nişanını ... yüksek müsadelerle sabırlı anneye cevirip kendime takıyorum Asya'nın son iki gündür verdiği o muhteşem solo performanslarını kulağıma pamuk tıkamaksızın dinleyebildiğim için ....Yeni dişler mi desem , o meşhur 2 yaş sendromumu desem bilmem Asya'ma bir haller oluyor.... tüm sendromzede annelere ve kendime sabır diliyorum :)