21 Haziran 2011 Salı

tatil projemiz

Birkac hafta önce Asya'yla bir öykü yazma denemesi yapmak istedim. dilli düdük kızımın hayal dünyasında neler oldugunun ufak capta yazılı bir kaydı. O kendince bir hikaye anlattı ben yazdım sonra kagıdın arka sayfasına da Asya bir karalama resim
calısması yaptı buzdolabının kapagına astık. Aksam gelen misafirlerimize gosterdi aklında kaldıgınca okudu vs. Malum yaz tatilinde uzun bir sure Antalyada olmayacagız ..planım bu tarz bir calısmayı tatil boyunca yapmak..ve Asyanın yeni yerler ve tanısacagı yeni insanlar hakkındaki görüslerini kaydetmek. Bugun Montessori egitimi kitabını karıstırırken boyle bir gunlugun o gune dair objelerin toplanarak - bir yaprak,cakıltası,pecete , o gun yapılanları anımsatacak herhangi bir nesne- bir defterde derlenmesi onerisiyle karsılastım. Boyle bir defteri Asya dogdugundan beri tuttugum icin -ilk patiginin , gelen tebrik kartlarının,ilk gittigi cocuk muzikalinin biletlerinin yapısık oldugu sayfalarla ve yazılarla dolu bir defter- Asya'ya boyle bir gunluk yaptırma fikri cok hosuma gitti. Dolayısıyla tatile giderken sevimli bir defter alıp bol bol hatıra obje toplamak ve Asyanın sözel anlatımını da kagıda döktügüm bir günlük olusturmak ilk tatil projemiz olacak.

Asyanın kardanadamı :)

1 yorum:

  1. Harika bir proje. Çok anlamlı, Asya küçük olunca resimleri de eğlenceli. Bir keresinde "Kurabiye" çizmişti, hatırlıyor musun Şebnem Teyze?

    YanıtlaSil