23 Temmuz 2010 Cuma

evimizdeyiz

Uzun bir aradan sonra nihayet evimizdeyiz... evet çok gezdik, sevdiklerimizle kucaklaştık, mutlu olduk hasret giderdik, yedik, içtik.... ama evde olmak da güzel ... aktif dinamik enerji küpü çocuklarımızı yaz aylarında hem sıcaktan koruyup, hem de oyalamak çok ama çoook zor(muuuuşşşş) :) ...
Dile kolay neredeyse bir ay Asya'yı oldukça değiştirdi. Dillendikçe dillendi ...zayıfladı, boyu uzadı,ve bazı alışkanlıkları olumlu bazı alışkanlıkları da olumsuz yönde şekillendi ..
önce.....olumsuzdan olumluya :
Gece uykularına biberonda sütü ve salıncağında sallanarak yatan Asyam, artık sütünü içip, dişini fırçalayıp, evet eskiye göre biraz daha geç bir saatte evet biraz mızıldanarak ama döne döne yatağında kendi uyuyor artııııık :)(tatil öncesi en büyük endişemdi Allahım bu çocuk asıl uyuyacak hamak mı götürsem beraberimde derken ...hanımefendinin kendi kendine da uyuyabildiğini keşfettik :.)
olumludan olumsuza:
!.Yemek düzeni doğduğundan beri gayet iyi olan Asyam hariboları bonbonları öğrendi sebzelere burun kıvırır oldu, sıcakların da etkisiye karpuza katık edip ne yedirebiliyorsak onunla beslenir oldu.Sıcaklardan biz ne yiyebiliyoruz ki diyerek fazla kafaya takmıyorum. Kışa döneriz eski rutinlere umarım ...sağlık olsun
2. İki kat inatçı oldu. Oyun parklarından, bahçelerden eve sokmak, yedirmek, yatırmak bazen o kadar zor ki :)işte haribolar, bonbonlar o zaman devreye giren kurtarıcılar oldu.
3. Tuvalet eğitimine ara verdik beze döndük. Malum yollarda, ve farklı mekanlarda olumsuz etkilenebilirdi ... (bugün itibariyle yeniden başladık.. ufak kazalara rağmen unutmamışız lazımlığımızı arasıra uğruyoruz :)

İşte tatilden arta kalanlar bunlar bir de tabi fotolar ...

Tekirdağ limanı...



Komşu teyze bahçemizin üzümleri...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder