25 Temmuz 2010 Pazar

hızlı tatil okumaları & düşündürücü bir kitap ve bir dergi ...

Tatilde gerilim aksiyon tarzı iki kitap elimdeydi ...Biri Jean -Christope Grange'ın ölü ruhlar ormanı. Her zamanki Grange tarzı sürükleyici merak uyandırıcı bir kurgu ama maalesef aynı derecede etkili olmayan bir sondu. Genelde bu tarz yazanlar sanırım okuyucunun ilgisini çekmek adına fazla uç karakter ve mizansen yaratmayı çok seviyor ama sonunda ne yapacaklarını nasıl bağlayacaklarını biraz şaşırıyorlar ..aynısı Dan brown'un Ksyıp Sembolü'nde de vardı. Yine de yorucu bir günün sonunda Asya uyurken sayfalarını hızlı çevirebildiğim kitapları daha bir tercih ediyorum. Hep aynı hayal kırıklığını yaşasam da. Diğer kitapsa Histeri, Laura Lipman adında bir yazarın. Şu sıralar çok satan raflarında görülebilenlerden. Kitabın arka kapağında bahsedilen gizem, heyecan maaalesef kitabın içinde eksik. Bir ara hiç ilerleyemeyeceğimi sandım.Ama ne yazık ki,zorlansam sıkılsam bile başladığım kitabı mutlaka bitirenlerdenim. Allahtan hikaye sonra biraz tatlandı ve sonu ilk kitabın aksine daha tatmin edici bitti.
Artık evdeyim ya. Kendime ciddi okumalar için zaman ayırabiliyorum. Elimde bir kitap ve dergi var. Kitap Leyla Navaro'nun Gerçekten Beni Duyuyor musun ? Tapınağın Öteki Yüzü'le tanıyıp beğendiğim bir psikolog Navaro. ebeveyn çocuk iletişimi üzerine bir kitap. Ve asya'nın bilimum sendromlarında nasıl reaksiyon göstermeliyim sorularına cevap bulabileceğimi umuyorum. Okudukça buraya not düşeceğim.
Dergiyse Adbusters 2010 yaz sayısı. Yine inanılmaz bir sayı çıkarmışlar. Tamamiyle protest bir yaklaşımı olduğunu belki daha önce belirttiğim dergi bu sayısında modern insanın depresif ruhunun nedenlerini sadece fizyolojik değil-yetersiz seratonin üretimi vs- bilişsel anlamda da inceliyor yazılarıyla... ve dünyamızın tehtidi altında olduğu tüm sorunların aynı paralellikte nasıl beynimizi de etkilediğini , bilişsel mekanızmalarımızın işleyişini nasıl felç ettiğini ve modern insanın çareyi neden anti-depresanlarda bulduğunu anlatmaya çalışıyor, çok çarpıcı ifade ve sloganlarla ... derginin bu etkileyici yazılarından bazı bölümleri çevirip aktaracağım.
kapağını açtığınızda şöyle bir karşılama var...
(çeviri)
30 saniye düşünmemeyi dene
Yapamıyorsun değil mi?
Denemeye devam et
O meşgul zihninin dırdırlarını susturabiliyor musun?
Eğer başarabiliyorsan ...
o zaman yeni bir maceraya hazırsın. Başlamaya hazırsın..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder